הנדסת מחשבות

כיצד לשנות חוויות מכאיבות בלי לחשוף את סיפורן באמצעות הטיפול הביוארגונומי?

מטרה

מטרת הנדסת מחשבות היא לשנות את הפרשנות הנלווית לזיכרון מכאיב, מכעיס, מתסכל, מפחיד וגורמת למחשבה שלילית שמתקבעת אצל המטופל, וחוסמת או מפריעה לו בחייו. הזיכרון נשאר, אולם החוויה הלא נעימה משתנה. סקאלת השינוי יכולה להשתרע בין "אין שינוי" ל"אינני זוכר על מה חשבתי". כאשר שינוי החוויה אינו מספיק והזיכרון עדיין אינו נעים, יש להמשיך בטיפול עד ליצירת שינוי מספיק. זוהי צורת טיפול דיסקרטית, בה יכול המטופל לשמור לעצמו את מחשבותיו מבלי לשתף בהן את המטפל ועדיין ליהנות משחרור הנטל הרגשי שהוא סוחב זמן רב. על המטופל להעלות זיכרון לא נעים ולחוות אותו במלוא עוצמתו.

 

סיכום שלבי הטיפול בקצרה

  1. לבקש מהמטופל לדרג את עוצמת המחשבה בין 1-10.
  2. לבקש מהמטופל שיבדוק היכן הוא מרגיש את המחשבה בגוף שלו.
  3. לערבל את המחשבה המלחיצה של המטופל עם ההשלמה האנרגטית שלה.
  4. לערבל את שאריות המחשבה עם ההשלמות האנרגטיות שלהן.
  5. לנקות את הפמליה שנלווית למחשבות עם ההשלמות האנרגטיות שלה.
  6. לנקות את המחשבות שנוצרו בציר הזמן הנוכחי כולל צב"ן (צלקת, בצקת ונקזים).
  7. לנקות את המחשבות שנוצרו בגלגולים קודמים כולל צב"ן (צלקת, בצקת ונקזים).
  8. לאתר אדם קצה ולטפל בו בהנדסת מחשבות בהליך הנ"ל (סעיפים 3-7), בכאב שבאהבה בין אדם קצה לבין המטופל, צב"ן שזוכרת את טראומת הקצה.
  9. לשאול את המטופל באיזו דרגה המחשבה שלו עכשיו, והאם קיימת אותה תחושה בגוף.
  10. לחזור על התהליך מול הדרגה החדשה של הלחץ.
  11. כשהדרגה החדשה ירדה ל:0-2 נפסיק את התהליך.
  12. בתנועת ספירלה מלמעלה כלפי מטה, להכניס מחשבה חיובית במקום המחשבה שהוצאנו.
  13. לבדוק אם צריך לחזור על התהליך כולו, ואם כן: כמה פעמים יש לחזור עליו וכל כמה זמן.

 

התיאוריה מאחורי הנדסת המחשבות

הנדסת מחשבות מתבססת על ההבנה כי מחשבות אינן רק תהליכים קוגניטיביים מופשטים, אלא ישויות אנרגטיות בעלות נוכחות ביואורגונומית ממשית בגופנו. כאשר אנו חווים טראומה, כאב, או אירוע מעורר רגשית, המחשבות הנלוות אליהם מתקבעות במבנה האנרגטי שלנו ויוצרות "חתימה אנרגטית" ייחודית. חתימה זו מתבטאת פיזית בגוף ומשפיעה על מערכת העצבים, המערכת האנדוקרינית, ואף על רמת התאים והרקמות.

מחקרים עדכניים בתחום הפסיכונוירואימונולוגיה (תחום מחקר המשלב פסיכולוגיה, נוירולוגיה ואימונולוגיה) מראים כי ישנו קשר הדוק בין מחשבות, רגשות ותגובות פיזיולוגיות בגוף. הנדסת מחשבות מנצלת הבנה זו בדרך ייחודית באמצעות זיהוי וטיפול ב"טביעת האצבע האנרגטית" של המחשבה המכאיבה. בניגוד לשיטות טיפול קונבנציונליות המנסות לשנות את התוכן הקוגניטיבי של המחשבה, הנדסת מחשבות פועלת ברובד האנרגטי העמוק יותר.

 

הבסיס המדעי למושג ה"ערבול" האנרגטי

תהליך ה"ערבול" המוזכר בשלבי הטיפול אינו מושג מטאפורי בלבד. על פי תפיסת הפיזיקה הקוונטית המודרנית, כל אנרגיה מכילה בתוכה את האפשרות להשלמה האנרגטית שלה. כאשר אנו "מערבלים" מחשבה שלילית עם ההשלמה האנרגטית שלה, אנו למעשה מאזנים את המטען האנרגטי השלילי ויוצרים מצב של איזון ביואורגונומי.

תהליך זה דומה לעיקרון ההתאבכות (Interference) בפיזיקה, כאשר שני גלים מנוגדים בפאזה נפגשים ומבטלים זה את זה. בהנדסת מחשבות, אנו משתמשים בתופעה טבעית זו כדי לנטרל את ההשפעה השלילית של מחשבות מכאיבות, תוך שימור הזיכרון והמידע הערכי שבהן.

 

מערכת הצב"ן (צלקת, בצקת ונקזים) כמפתח להבנת הטראומה

המושג "צב"ן" מהווה חידוש משמעותי בהבנת האופן שבו טראומות נרשמות במערכת האנרגטית שלנו. הצלקת מייצגת את החותם הקבוע שהותירה הטראומה, הבצקת מייצגת את הנפיחות האנרגטית המתמשכת סביב האירוע, והנקזים הם הערוצים דרכם ממשיכה הטראומה להשפיע על תחומים שונים בחיינו.

בניגוד לגישות טיפוליות המתמקדות בסימפטומים הנפשיים בלבד, הנדסת מחשבות מטפלת ישירות במערכת הצב"ן, ובכך מאפשרת ריפוי עמוק ויסודי. כאשר מנקים את הצב"ן, למעשה משחררים את האנרגיה הלכודה בדפוסים אלו ומאפשרים זרימה מחודשת וטבעית.

 

הגלגולים הקודמים והשפעתם על דפוסי התנהגות עכשוויים.

אחד ההיבטים המרתקים בהנדסת מחשבות הוא ההכרה כי חלק מהמחשבות והדפוסים שאנו נושאים עימנו מקורם בחוויות מגלגולים קודמים. מחקרים בתחום הרגרסיה לחיים קודמים מצביעים על כך שטראומות שחווינו בקיומים קודמים יכולות להשפיע על מציאות חיינו הנוכחית.

בשלב הטיפולי של ניקוי מחשבות שנוצרו בגלגולים קודמים, אנו למעשה מאפשרים שחרור של דפוסים עמוקים שמקורם מעבר למעגל החיים הנוכחי.

 

תפקיד "אדם הקצה" בריפוי מערכתי

המושג "אדם קצה" מתייחס לדמות משמעותית הקשורה לטראומה המקורית או למערכת היחסים שבה נוצרה המחשבה המכאיבה (אבא, אמא, אחים, אחיות, סבא, סבתא, סבא רבא, סבתא רבתא וכו'). זיהוי אדם הקצה הוא שלב קריטי בטיפול, שכן הוא מאפשר לטפל לא רק בסימפטום (המחשבה) אלא במערכת היחסים השלמה שיצרה אותו.

פעמים רבות, המחשבות השליליות שלנו אינן עומדות בפני עצמן אלא הן חלק ממארג יחסים מורכב. כאשר מטפלים באדם הקצה באמצעות הנדסת מחשבות, משחררים את המערכת כולה מהתבנית הטראומטית. זוהי נקודת המפתח המבדילה בין טיפול סימפטומטי לטיפול שורשי ועמוק.

 

הערכת עוצמת המחשבה – מדד אובייקטיבי לתהליך הריפוי

דירוג עוצמת המחשבה (בסקאלה של 1-10) אינו כלי טיפולי פשוט, אלא מדד מדויק להערכת המצב האנרגטי של המחשבה במערכת הביואורגונומית של המטופל. דירוג זה מאפשר למטפל ולמטופל כאחד לעקוב אחר התקדמות התהליך הטיפולי באופן אובייקטיבי יחסית.

 

הקשר בין מיקום גופני לאופי המחשבה

בהנדסת מחשבות, הזיהוי של מיקום המחשבה בגוף הוא שלב חיוני. מחקרים בתחום הרפואה הפסיכוסומטית והביואנרגטיקה מצביעים על כך שיש קשר ישיר בין אזורים ספציפיים בגוף לבין סוגים מסוימים של מחשבות וטראומות.

לדוגמה, מחשבות הקשורות לדחייה ואובדן נוטות להתמקם באזור הלב והחזה, בעוד שמחשבות הקשורות לחרדה קיומית וביטחון עשויות להתמקם באזור הבטן התחתונה. זיהוי המיקום המדויק מאפשר למטפל להבין את אופי המחשבה ולהתאים את הטיפול האנרגטי בהתאם.

כמו כן, ישנה חשיבות למיקום גם ברמת מערכות הגוף השונות: מחשבות המשפיעות על המערכת האנדוקרינית, על מערכת העיכול, או על מערכת החיסון דורשות התייחסות ייחודית בתהליך הערבול האנרגטי.

 

טכניקת הספירלה – החלפת מחשבות שליליות בחיוביות

השלב האחרון בטיפול, שבו מכניסים מחשבה חיובית במקום המחשבה השלילית שהוצאה, נעשה בתנועת ספירלה מלמעלה כלפי מטה. תנועה זו אינה שרירותית אלא מתבססת על הבנת הזרימה האנרגטית הטבעית בגוף האנושי.

הספירלה היא אחת הצורות היסודיות בטבע, מופיעה החל מרמת ה-DNA ועד למבנה הגלקסיות. כאשר מכניסים מחשבה חיובית בתנועת ספירלה, אנו מחקים את התבנית הטבעית שבה אנרגיה חיובית זורמת ונטמעת במערכת הביואורגונומית שלנו.

חשוב לציין כי המחשבה החיובית אינה נבחרת באופן שרירותי, אלא מהווה את ההשלמה האנרגטית המדויקת למחשבה השלילית שהוצאה. לדוגמה, אם המחשבה השלילית הייתה "אני חסר ערך", המחשבה החיובית לא תהיה פשוט "אני בעל ערך", אלא תותאם באופן מדויק לאיכות האנרגטית הייחודית של המטופל ולמבנה הביואורגונומי שלו.

 

הפמליה הנלווית למחשבות – רשת המחשבות המשנית

המושג "פמליה שנלווית למחשבות" מתייחס לרשת המורכבת של מחשבות משניות, אמונות ורגשות הנלווים למחשבה המרכזית המטופלת. כל מחשבה שלילית מרכזית מוקפת ב"פמליה" של מחשבות נלוות התומכות בה ומחזקות אותה.

לדוגמה, המחשבה המרכזית "אני לא מספיק טוב" עשויה להיות מוקפת בפמליה של מחשבות כגון "אחרים תמיד מצליחים יותר ממני", "אני אאכזב את הסובבים אותי", "איני ראוי להצלחה", וכדומה. בניקוי הפמליה, המטפל מזהה מחשבות משניות אלו ומטפל בהן כדי למנוע את חזרתה של המחשבה המרכזית.

זהו אחד השלבים המאתגרים והחשובים בטיפול, שכן הפמליה פועלת לעיתים קרובות ברמה תת-מודעת, והמטופל אינו תמיד מודע לקיומה או להשפעתה.

 

הצורך בחזרתיות בתהליך הטיפולי

בשלבים האחרונים של הטיפול, נבדק הצורך בחזרה על התהליך. זו אינה חזרה טכנית פשוטה, אלא הכרה בטבע הספירלי של תהליכי ריפוי עמוקים. פעמים רבות, לאחר שטיפלנו בשכבה אחת של המחשבה, מתגלות שכבות עמוקות יותר הדורשות התייחסות.

בחינת הצורך בחזרתיות ובקביעת התדירות האופטימלית לטיפולי המשך היא חלק מהגישה ההוליסטית של הנדסת מחשבות. המטפל המיומן יזהה את הדפוס הייחודי של כל מטופל: חלקם יזדקקו לסדרה אינטנסיבית של טיפולים בפרק זמן קצר, בעוד אחרים יפיקו תועלת רבה יותר מטיפולים מרווחים לאורך תקופה ארוכה יותר.

 

יתרונות הנדסת המחשבות על פני שיטות טיפול אחרות

הנדסת מחשבות משלבת יתרונות מתחומי טיפול שונים ומציעה מערכת טיפולית ייחודית בעלת יתרונות משמעותיים:

  1. דיסקרטיות ופרטיות  – אין צורך בחשיפת תוכן המחשבות המכאיבות למטפל.
  2. מהירות יחסית  – שינויים משמעותיים יכולים להתרחש כבר בטיפול אחד או שניים.
  3. טיפול שורשי  – מטפלת במקור האנרגטי של הבעיה ולא רק בסימפטומים.
  4. אינטגרציה של גוף-נפש –  טיפול במחשבה דרך המיקום הפיזי שלה בגוף.
  5. גישה מערכתית  – טיפול ב"אדם קצה" ובמערכות היחסים המזינות את המחשבה.
  6. מדידה אובייקטיבית –  שימוש בדירוג מספרי לניטור התקדמות הטיפול.
  7. אקטיביות המטופל  – המטופל שותף פעיל בתהליך הריפוי ולא רק מקבל פסיבי.

 

איך לדעת אם הנדסת מחשבות מתאימה עבורך?

הנדסת מחשבות יכולה להיות יעילה במיוחד במצבים הבאים:

  1. כאשר אתה מזהה דפוסי מחשבה שליליים חוזרים ונשנים
  2. כאשר יש פער בין הידיעה הקוגניטיבית ("אני יודע שזה לא הגיוני לפחד מזה") לבין החוויה הרגשית
  3. כאשר הרגשת תקיעות בטיפולים קונבנציונליים שהתמקדו רק בשיחה או בהכרת ידע חיצוני
  4. כאשר יש תחושה ברורה של מיקום גופני למחשבות או רגשות מסוימים
  5. כאשר אתה מרגיש שמקור הבעיה עמוק יותר מהחיים הנוכחיים
  6. כשאתה מעדיף טיפול המכבד את פרטיותך ואינו מחייב חשיפה מלאה

 

הכנה לקראת טיפול בהנדסת מחשבות

כדי להפיק את המרב מטיפול בהנדסת מחשבות, מומלץ להתכונן באופן הבא:

  1. זיהוי מקדים  – נסה לזהות מחשבה ספציפית שמפריעה לך באופן משמעותי
  2. מודעות גופנית  – שים לב להיכן בגוף אתה מרגיש את המחשבה או את ההשפעה שלה
  3. פתיחות –  הגע לטיפול עם נכונות לשינוי ולהתנסות בתהליך אנרגטי שעשוי להיות שונה ממה שהכרת
  4. העדר ציפיות מוגדרות מדי  – הטיפול עשוי להתפתח בכיוונים מפתיעים ולגעת בנושאים שלא היית מודע לקשר שלהם למחשבה המקורית
  5. הקצאת זמן לאחר הטיפול –  אפשר לעצמך זמן הטמעה לאחר הטיפול, רצוי ללא פעילות אינטנסיבית
  6.  

חיבור הנדסת מחשבות לתפיסת העולם ההוליסטית

הנדסת מחשבות אינה עומדת בפני עצמה אלא היא חלק מתפיסת עולם הוליסטית הרואה את האדם כמכלול אנרגטי, פיזי, רגשי, מנטלי ורוחני. היא משתלבת היטב עם גישות טיפוליות אחרות כגון רפואה סינית, נטורופתיה, ביואנרגטיקה ושיטות ריפוי קוונטיות.

הגישה הביואורגונומית רואה את המחשבות לא רק כתהליכים מנטליים מופשטים אלא כישויות אנרגטיות בעלות השפעה ישירה על הביוכימיה של הגוף, על המערכת החיסונית, ועל תפקוד המערכות השונות. באמצעות הנדסת מחשבות אנו למעשה מתקנים עיוותים ביואורגונומיים שנוצרו כתוצאה ממחשבות שליליות, ומאפשרים לגוף ולנפש לחזור למצב של איזון ובריאות.

 

השילוב המנצח בין הנדסת מחשבות וטיפול במגע

השילוב בין הנדסת מחשבות וטיפול במגע יוצר הרמוניה טיפולית רבת עוצמה. בעוד הנדסת מחשבות פועלת במישור האנרגטי-קוגניטיבי, הטיפול במגע משחרר חסימות אנרגטיות האגורות ברקמות הגוף. כאשר נוגעים בעדינות באזורים בהם המטופל חש את המחשבה המכאיבה תוך כדי תהליך הערבול האנרגטי, מתרחש שחרור מהיר ועמוק יותר. המגע מספק עוגן פיזי למודעות ומעצים את יכולת המטופל לזהות ולשחרר דפוסים אנרגטיים שליליים. מטופלים מדווחים על תחושת שחרור מיידית ותוצאות ארוכות טווח משמעותיות יותר בטיפול המשולב, במיוחד במקרים של כאבים כרוניים, מתח שרירי או הפרעות בשינה. שילוב זה מהווה גשר אפקטיבי בין רפואה מבוססת-מגע לבין הריפוי הביואורגונומי.

 

סיכום

הנדסת מחשבות מציעה פריצת דרך ייחודית בטיפול במחשבות מכאיבות ובהשפעות הטראומטיות שלהן, תוך שילוב בין עבודה אנרגטית עמוקה ושיטות טיפול במגע. ניר גודינגר, מטפל אלטרנטיבי רב-תחומי, מביא עמו ארגז כלים רחב הכולל שילוב בין שיטות מגע יעילות ושיטות אנרגטיות חדשניות, המעצימות את תהליך הריפוי ומשיגות תוצאות עמוקות וארוכות טווח. הודות לשילוב זה, ניתן לשחרר חסימות רגשיות ופיזיות, לאזן את הגוף והנפש וליצור שינוי מהותי בתפיסות ובדפוסים המגבילים את המטופל. שילוב בין הנדסת מחשבות וטיפול במגע מאפשר גישה הוליסטית שלמה, המעצימה את חוויית הטיפול ומביאה לתחושת רוגע, חופש פנימי והתחדשות אנרגטית.

ניתן להתקשר אליי לשיחת ייעוץ ללא תשלום לטלפון 054-6387294
כמו כן, אתם מוזמנים ליצור איתי קשר לקביעת טיפול.
הקליניקה שלי ממוקמת ביישוב מכבים במרכז רננים (כחלק מהעיר מודיעין-מכבים-רעות).
מעטים המטפלים האלטרנטיביים המסוגלים להעניק כמוני מענה מושלם לכאב ולריפוי
הן מהצד הפיזי והן מהבחינה המנטלית-רגשית גם יחד.